Lisäpalvelut

"Metsäbiotalous pitää sisällään useita teollisuuden ja tuotannon toimialoja ja tuotannon toimialoja, jotka perustuvat puuhun tai metsiin. Lopputuotteiden kirjo on laaja, kangaskuituja, kemikaaleja, kosmetiikkaa, liikennepolttoaineita, lääkkeitä, elintarvikkeita, pakkauksia, pinnoitteita, liimoja, komposiitteja, marjoja, riistaa ja luontomatkailua sekä perinteisempiä sahatavaraa, paperia ja energiaa."

TUTUSTUMISKIERROS ERIKOISPUUN JALOSTUKSEEN

Kuopion Tuovilanlahdessa sijaitseva Kapuu Oy-kaikkea puusta, on erikoistunut puun sahaukseen, höyläykseen ja kuivaukseen puusepän- ja rakennusteollisuuden asiakaskohtaisiin tarpeisiin sekä kotimaassa että ulkomailla. Yritys hankkii puun lähialueelta ja hoitaa koko tuotantoketjun metsästä asiakkaalle tarkoitukseen hankitulla laitteistolla raami- ja vannesahalla, kuivaamolla ja höylillä. Tuotannossa hyödynnetään ensiharvennuspuuta, lehtipuuta ja toisaalta ylijäreää puuta. Tuotteet kuljetetaan ovelta ovelle puusepille ja muille puutuotteiden valmistajille kotimaahan ja vientiin. Energiaa tuotetaan puun sivuvirroista ja auringon voimalla aurinkopaneeleilla. Toiminta on kiertotaloutta ja hiilijalanjäljen pienentämistä parhaimmillaan. Tietoliikenne on varmistettu valokuitukaapeliyhteydellä.

Tapaamispaikka on Tuovilanlahdentie 260 C, 71775 Tuovilanlahti

Kierros on toteuttavissa ympäri vuoden

OHJELMA

Yrityksen ja tuotteiden esittely

Kuullaan toiminnasta sekä Suomen kestävästä ja vastuullisesta metsänhoidosta sekä ekologisesta lähipuun jalostuksesta nyt ja tulevaisuudessa.

Kahvitarjoilu varattava etukäteen

Puun korjuu ja jalostuskoneiston esittely

Tutustutaan puun korjuu- ja sahauksen laitteistoon ja niiden toimintaan, joilla tuotetaan laadukasta sahatavaraa ja aihioita puusepille ja rakentajille.

Valmiin puutavaran esittely

Esitellään erilajista puista valmistettuja puutuotteita, joita laitteistolla voidaan valmistaa eri käyttötarkoituksiin.

HINTA

Ohjattu vierailukierros Kapuu Oy:ssä
Yrityksen toimintaan ja laitteistoon pääsee tutustumaan yrittäjä Kauno Voutilaisen opastamana ohjatulla vierailukierroksella. Osallistujat voivat kysellä mielenkiintoisista yksityiskohdista ja käyttökokemuksista kierroksen aikana.

Hinta 450 euroa +ALV 24 %, ryhmä 15 henkeä, ruokailu ja muut lisäpalvelut tilauksesta.

Hinta sisältää: Yritysvierailulla ja esittelykierroksella esitellään yrityksen toiminta metsästä sahalle, puun jalostuksen vaiheet, tutustutaan sahaus-, kuivaus- ja höyläyskoneisiin.

Pyydä tarjous suuremmille ryhmille ja lisäpalveluista. Kierros kestää 2-3 tuntia.

Varaus-, maksu- ja peruutusehdot: Vahvistettu ennakkovaraus on maksettava vähintään 14 vrk ennen ohjelman aloitusta. Peruutustilanteessa ole hyvä ja huomioi, että Kapuu Oy varaa oikeuden peruutusmaksun veloitukseen, joka tapahtuu 8-14 vrk ennen ohjelma aloitusta 2 euroa ja 1-7 vrk ennen ohjelman aloitusta 100 % kokonaissummasta. Viime hetken varaus on vahvistettu maksun tapahduttua.